TY - BOOK AU - Жадамбаа, Ш. AU - Ишханд, Ч. AU - Соёл, Д. AU - Дэнсмаа, Бадрахын ED - Хөдөлмөрийн Гавъяаны Улаан Тугийн Одонт Шинжлэх Ухаан Технологийн Их Сургууль TI - Хүнсний хими II : Хүнсний аюулгүй байдлын хими : : ШУТИС байгуулагдсаны 65 жилийн ойд зориулав SN - 978-9919-0-4093-2 U1 - 664.02 21 PY - 2024///. CY - Улаанбаатар PB - Алмаз пресс, KW - хүнсний хими KW - хүнсний эрүүл ахуй KW - хүнсний аюулгүй байдал N1 - Хоол хүнс, биохими судлал хоорондын ялгаа -- Хүнс тэжээлийн болон бүтээгдэхүүний үнэт чанар -- Өөх тос (липид), уураг исэлдэх механизм, эдгээрт нөлөөлөх хүчин зүйлийн тухай ерөнхий ойлголт -- Технологийн боловсруулалтын явцад хүнсний бүтээгдэхүүний үндсэн бүрэлдэхүүнд гарах химийн өөрчлөлт-- Хүнсийг хадгалахад гардаг хими, биохимийн процесс -- липидийн хэт исэлдэлт ER -